Qui som
El projecte d’El Tros d’Ordal neix el 2012 a Ordal, Alt Penedès, d’uns joves apassionats per l’agricultura i amb moltes ganes d’aprendre, així com de gaudir de treballar la terra i poder cultivar aliments respectant els seus ritmes, temporalitats i exigències de manera ecològica i, per tant, respectuosa amb el medi que l’envolta, incloent fauna i flora.
Som “pages@s sense terra” i vàrem començar recuperant terrenys que estaven abandonats, que de mica en mica la gent del poble d’Ordal ens va anar oferint per veure’ls cuidats, tornant-los a donar vida. Després de treballar terres a l’Ordal i a l’Arboçar, hem traslladat els nostres cultius a la zona de La Bleda i Vilafranca del Penedès.
Treballem la terra per poder oferir i gaudir d’una alimentació ètica, saludable i de qualitat. No sols es tracta d’oferir i comercialitzar un producte, es tracta de treballar amb consciència pel medi que ens envolta, respectant la natura i als éssers vius que en formen part. Arrel d’aquesta mentalitat, treballem en proximitat, ajudant-nos entre petits productors, ja que creiem que la cooperació i l’ajuda mútua, el respecte i la competència lleial són el futur.
Treballem amb la filosofia de km0 (tot i que hem incorporat el plàtan a la nostra llista després del clamor popular), ja que creiem en un producte ecoLÒGIC, fresc, de temporada i de la zona.
Després de deixar el nostre magatzem logístic a l’Ordal, ens hem traslladat a Vilafranca del Penedès, on hi hem obert una botiga en la qual podeu venir a buscar tant les nostres collites com les de productors d’arreu del territori: una àmplia gamma de productes “bons, nets i justos”, que compleixen amb la filosofia d’Slow Food.
Us fem arribar, també, tots aquests productes a través de mercats, cistelles, així com també si formeu part d’una cooperativa de consum, un restaurant ó una botiga.
Creiem fermament en aquest model de producció i de consum i estem convençuts que és el futur. Sense cooperació entre productores, sense consciència de la justícia que hi ha darrere de cada aliment (o peça de roba, moble… TOT), no veiem que el món pugui avançar d’una manera socialment ètica. Us convidem a fer-vos partícips d’aquesta filosofia i a valorar la feina que hi ha darrere de cada petit productor, artesà… i generar una economia circular i lògica que ens aporti un benefici comú i respecte.
Per una sobirania alimentària! Per un món on totes ens acompanyem, ens cuidem, ens respectem i valorem la feina que totes tenim darrere de cada acte que fem.