Picar la ceba i el porro i ficarr-los a una cassola gran amb un rajolí d’oli d’oliva a foc suau. Quan veiem que comença a estar dauradet, afegir-hi una culleradeta de comí i el fonoll tallat a tires i continuar a foc suau, remanant de tant en quant.
Mentrestant, pelar les nyàmeres, el nap, la patata, la xirivia i el col-i-rave. Tallar-los a trossos grans i afegir-los a la cassola en veure que la ceba ja comença a tenir un color fosqueta i la barreja està gairebé feta. Salpimentar, pujar el foc a mitja potència i continuar potxant i remenant.
Passats més o menys uns cinc minuts, afegir-hi el brou, la llet i el comí, i deixar coure fins que la verdura estigui tendre, uns 20 minuts aproximadament.
En treure del foc triturar i, si queda gaire espesa, es pot aclarir afegint-hi una mica més de brou.
Mentres es couen les verdures, però, aprofitem per netejar els bolets i tallar-los a làmines. Els incorporem a una paella amb un rajolí d’oli d’oliva calent i, en començar a daurar-se, afegir l’all picat i el rajolí de conyac i deixar reduir del tot. Llavors, salpimentem i hi possem el julivert picadet, remenem i deixem acabar de torrar i evaporar el líquid.
Servir calent, amb el remenat de bolets per sobre com a guarnició.
0 Comments