CREMA DE NYÀMERES AMB SALTEJAT DE BOLETS I PÈSSOLS

ag. 10, 2021 | Receptes | 0 comentaris

Ingredients

0.5kg nyàmeres# 1 nap negre mitjà# 1 col-i-rave mitjà# 1 xirivia petita# Mig fonoll# 1 ceba gran ó dues de petites# 1 porro gran ó dos de petits# 1 patata mitjana-gran# 1.5l brou de verdures# 100ml de llet vegetal (sense sucre)# Comí# Curry# Sal# Pebre negre# Julivert# Oli d’oliva# Bolet maitake# Bolet xiitake# 1 grapat de pèssols (els teniem congelats de l’anterior temporada)# 1 dent d’all# Conyac

Podeu anar jugant amb els ingredients al gust, en aquest cas hem possat el que hi havia per casa i podia quedar bé. Ens hem sorprés moltíssim, ha quedat d’una textura i gust espectaculars i el problema ha sigut deixar de menjar! Ideal per menjar calentó els dies de fred.

Preparació

Picar la ceba i el porro i ficarr-los a una cassola gran amb un rajolí d’oli d’oliva a foc suau. Quan veiem que comença a estar dauradet, afegir-hi una culleradeta de comí i el fonoll tallat a tires i continuar a foc suau, remanant de tant en quant.

Mentrestant, pelar les nyàmeres, el nap, la patata, la xirivia i el col-i-rave. Tallar-los a trossos grans i afegir-los a la cassola en veure que la ceba ja comença a tenir un color fosqueta i la barreja està gairebé feta. Salpimentar, pujar el foc a mitja potència i continuar potxant i remenant.

Passats més o menys uns cinc minuts, afegir-hi el brou, la llet i el comí, i deixar coure fins que la verdura estigui tendre, uns 20 minuts aproximadament.

En treure del foc triturar i, si queda gaire espesa, es pot aclarir afegint-hi una mica més de brou.

Mentres es couen les verdures, però, aprofitem per netejar els bolets i tallar-los a làmines. Els incorporem a una paella amb un rajolí d’oli d’oliva calent i, en començar a daurar-se, afegir l’all picat i el rajolí de conyac i deixar reduir del tot. Llavors, salpimentem i hi possem el julivert picadet, remenem i deixem acabar de torrar i evaporar el líquid.

Servir calent, amb el remenat de bolets per sobre com a guarnició.

Ingredients

0.5kg nyàmeres# 1 nap negre mitjà# 1 col-i-rave mitjà# 1 xirivia petita# Mig fonoll# 1 ceba gran ó dues de petites# 1 porro gran ó dos de petits# 1 patata mitjana-gran# 1.5l brou de verdures# 100ml de llet vegetal (sense sucre)# Comí# Curry# Sal# Pebre negre# Julivert# Oli d’oliva# Bolet maitake# Bolet xiitake# 1 grapat de pèssols (els teniem congelats de l’anterior temporada)# 1 dent d’all# Conyac

0 Comments

Envia el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Entrades relacionades

CREMA DE XIRIVIA

CREMA DE XIRIVIA

Simplement… Boníssima! Molt aromàtica, de gust intens i deliciós…

XUCRUT DE COL LOMBARDA I DE COL RISSADA

XUCRUT DE COL LOMBARDA I DE COL RISSADA

Col fermentada. Aliment ric en vitamines A, B1, B2 i un elevat contingut en vitamina C. Excel·lent aliment probiòtic, essencial en la regeneració de la flora intestinal. I moltes cosetes més

HUMMUS DE REMOLATXA AMB CRUDITÉS

HUMMUS DE REMOLATXA AMB CRUDITÉS

Tens un sopar, tothom ha de dur alguna cosa, t’has quedat adormida i has fet la migdiada del segle i no tens temps per salvar l’errada… Com que no?! Sempre estàs a temps de fer alguna cosa