XUCRUT DE COL LOMBARDA I DE COL RISSADA

ag. 10, 2021 | Receptes | 0 comentaris

Ingredients

Col# Sal marina

Col fermentada. Aliment ric en vitamines A, B1, B2 i un elevat contingut en vitamina C. Excel·lent aliment probiòtic, essencial en la regeneració de la flora intestinal. I moltes cosetes més que us convido a investigar… Una ganga a l’abast de les nostres mans, vaja!## El procés es fa igual amb els dos tipus de col i pots afegir altres components, com pebre, llorer, alga kombu…

Preparació

Tallar la col en 4 trossos i treure el tronc. Tallar-la en llunes molt primetes.
En un bol gran fer una capa de col, una mica de sal, una capa de col, un polsim de sal… i així fins acabar. Deixar-ho reposar uns 10 minuts per a que la col vagi expulsant la seva aigua i llavors fer-li una mica de massatge ben fort per a que acabi de treure tota l’aigua restant.
Ficar la col en un pot (milor hermètic) ajudant-nos amb el puny per a que quedi ben apretada fins que quedi ben ple. Acabar d’omplir amb l’aigua pròpia de la col i, si en falta, afegir-hi salmorra per acabar de cobrir (1,5 cullaradetes de sal per cada 250ml d’aigua afegits).
Guardar en un lloc fresc i fosc i no obrir durant almenys 1 mes, que és el temps necessari per a que es pugui fer la fermentació correctament. Si que és convenient, però, anar mirant els pots de tant en quant per a comprovar que el procés se fa correctament i no se genera floridura.

Ingredients

Col# Sal marina

0 Comments

Envia el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Entrades relacionades

CREMA DE XIRIVIA

CREMA DE XIRIVIA

Simplement… Boníssima! Molt aromàtica, de gust intens i deliciós…

HUMMUS DE REMOLATXA AMB CRUDITÉS

HUMMUS DE REMOLATXA AMB CRUDITÉS

Tens un sopar, tothom ha de dur alguna cosa, t’has quedat adormida i has fet la migdiada del segle i no tens temps per salvar l’errada… Com que no?! Sempre estàs a temps de fer alguna cosa

UNTABLE DE RAVANETS I POMA

UNTABLE DE RAVANETS I POMA

Abans de deixar que algo se faci malbé, dona-li la volta! Ens van sobrar molts manats de ravanets del mercat (de vegades els càlculs no surten) i no teniem prou boques per tants! Així que, a