En un tià de fang, tirem un rajolinet d’oli on afegirem ben picada la ceba un cop estigui calent. Quan aquesta comenci a estovar-se, afegirem el pebrot també tallat petit i les 2 dents d’all tallades a rodanxes, i sofregirem molt a poc a poc fins que s’estovi i estigui ben fet…
És llavors quan afegirem el tomàquet tallat ben petit (qui ho prefereixi ho pot haver pelat, a mi personalment no em molesta la pell) i sofregirem juntament amb els altres ingredients, també a foc lent i amb molta paciència.
Un cop el sofregit estigui bo i bé fet, afegirem una branqueta de julivert (també el podeu picar) i cobrirem tots els ingredients amb aigua.
Sense tapar el tià, cuinar a foc molt lent. Tot el procés pot durar bo i bé una horeta. Just abans que l’aigua trenqui el bull, apagar el foc i reposar.
Nota:
Quant més reposat, més bó és aquest plat, així que es pot cuinar perfectament pel dia següent.
Per servir-lo es posen dues llesques de pà sec a sota del plat i a sobre es posa l’oliaigua. S’acompanya el menjar amb figues.
0 Comments