OLIAIGUA AMB FIGUES

ag. 10, 2021 | Receptes | 0 comentaris

Ingredients

Ingredients aproximats (sempre ho hem fet a ull…): # 1kg tomàquet (tipus pera, bodar…) # 1 ceba gran # 3 pebrots italians verds # 2 dents d’all # oli d’oliva verge # julivert # aigua # pà bru sec (opcional) # figues

Una recepta menorquina, una sopa de tomàquet que freda està boníssima. Serà ideal per despedir-nos de l’estiu, ja que comencen a escassejar els ingredients que la formen. Bon profit!

Preparació

En un tià de fang, tirem un rajolinet d’oli on afegirem ben picada la ceba un cop estigui calent. Quan aquesta comenci a estovar-se, afegirem el pebrot també tallat petit i les 2 dents d’all tallades a rodanxes, i sofregirem molt a poc a poc fins que s’estovi i estigui ben fet…
És llavors quan afegirem el tomàquet tallat ben petit (qui ho prefereixi ho pot haver pelat, a mi personalment no em molesta la pell) i sofregirem juntament amb els altres ingredients, també a foc lent i amb molta paciència.
Un cop el sofregit estigui bo i bé fet, afegirem una branqueta de julivert (també el podeu picar) i cobrirem tots els ingredients amb aigua.
Sense tapar el tià, cuinar a foc molt lent. Tot el procés pot durar bo i bé una horeta. Just abans que l’aigua trenqui el bull, apagar el foc i reposar.

Nota:
Quant més reposat, més bó és aquest plat, així que es pot cuinar perfectament pel dia següent.
Per servir-lo es posen dues llesques de pà sec a sota del plat i a sobre es posa l’oliaigua. S’acompanya el menjar amb figues.

Ingredients

Ingredients aproximats (sempre ho hem fet a ull…): # 1kg tomàquet (tipus pera, bodar…) # 1 ceba gran # 3 pebrots italians verds # 2 dents d’all # oli d’oliva verge # julivert # aigua # pà bru sec (opcional) # figues

0 Comments

Envia el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Entrades relacionades

CREMA DE XIRIVIA

CREMA DE XIRIVIA

Simplement… Boníssima! Molt aromàtica, de gust intens i deliciós…

XUCRUT DE COL LOMBARDA I DE COL RISSADA

XUCRUT DE COL LOMBARDA I DE COL RISSADA

Col fermentada. Aliment ric en vitamines A, B1, B2 i un elevat contingut en vitamina C. Excel·lent aliment probiòtic, essencial en la regeneració de la flora intestinal. I moltes cosetes més

HUMMUS DE REMOLATXA AMB CRUDITÉS

HUMMUS DE REMOLATXA AMB CRUDITÉS

Tens un sopar, tothom ha de dur alguna cosa, t’has quedat adormida i has fet la migdiada del segle i no tens temps per salvar l’errada… Com que no?! Sempre estàs a temps de fer alguna cosa