PAELLA DE VERDURES D’HIVERN

ag. 10, 2021 | Receptes | 0 comentaris

Ingredients

PER A 6-8 PERSONES:## – 600g d’arròs blanc (també la podeu fer amb integral… el que variarà serà el temps de cocció i l’aigua necessària. Un truc que fa servir molta gent és fer una precocció de l’arròs integral per a que no hagi d’estar tant de temps cuinant-se a la paella)# – 1 ceba no molt gran# – 1 porro# – 3 dents d’all# – 4 ó 6 peces de carxofa (depèn de la mida)# – 1 pastanaga gran ó 2 mitjanetes# – 1/4 de carbassa# – 1 bròcoli no molt gran ó 300g aprox de rebrots# – 1m d’espigalls# – 300g faves (nosaltres en teniem de congeladesde l’any passat, però aviat ja en venen de fresques!)# – 300g de mongeta tendra perona (també la teniem congelada d’aquest estiu)# – Gairebé mig pot de conserva de tomàquet natural# – 2,5l aprox. de brou vegetal# – Sal i oli# – Pebre negre# – Comí (no molt, és per ajudar a contrarestar una mica les possibles flatulències que ens poguin donar la carxofa, els espigalls i el bròcoli)# – Cúrcuma# – Pebre vermell dolç

De paelles en pots fer una barbaritat de diferents, i de verdures també… Potser estem més acostumats a fer un bon sofregit (amb el seu pebrot, tomàquet natural, ficar-li carbassó…), però pots fer-ne de delicioses amb verdures 100% d’hivern i algún aliment que haguem pogut conservar d’una altre temporada. Ara penjem la que varem fer aquest diumenge, però també podeu fer-la amb espinacs, amb coliflor… enlloc de faves també poden ser pèsols… el que us agradi! En quant a mesures, nosaltres normalment comptem 75g d’arròs per persona. En quant a la verdura, us possem unes quantitats aproximades, ja que sempre ho calculem bastant a ull.

Preparació

Comencem sofregint a la paella la ceba, el porro i l’all, fins que estiguin una mica dauradets. Llavors, afegim la resta de verdures, sal, i deixem cuinant a foc no molt alt. Afegim el tomàquet i continuem a foc mitjà fins a que el sofregit estigui fet. Mentrestant, estarem escalfant a una olla el brou vegetal.
Afegim l’arròs (sec) a la paella, i sofregim conjuntament durant uns 3 minuts aproximadament. Afegim el pebre negre molt. Fem un forat al mig de la paella i adherim la resta d’espècies, deixem 2-3 segons que es daurin i barrejem amb la verdura i l’arròs, mirant que quedi tot ben repartit a la paella.
Afegim el brou vegetal calent poc a poc repartit per la paella, fins a que cobreixi tot el contingut. L’ideal ara seria no tornar a remenar els ingredients, com a molt, de tant en quant vigilar que no se’ns estigui enganxant gaire de sota. Escalfar més aigua mentrestant, per tenir-la a punt si veiem que ens falta abans no acabi la cocció.
El temps de cocció de l’arròs blanc serà d’uns 20min aproximadament, fent xup-xup, però anar provant ja que cada arròs pot ser algo diferent. Si voleu que quedi més aviat sec, no us passeu amb l’aigua!
Un cop apagat el foc, deixar repossar almenys 5 minuts, i a dinar!

Ingredients

PER A 6-8 PERSONES:## – 600g d’arròs blanc (també la podeu fer amb integral… el que variarà serà el temps de cocció i l’aigua necessària. Un truc que fa servir molta gent és fer una precocció de l’arròs integral per a que no hagi d’estar tant de temps cuinant-se a la paella)# – 1 ceba no molt gran# – 1 porro# – 3 dents d’all# – 4 ó 6 peces de carxofa (depèn de la mida)# – 1 pastanaga gran ó 2 mitjanetes# – 1/4 de carbassa# – 1 bròcoli no molt gran ó 300g aprox de rebrots# – 1m d’espigalls# – 300g faves (nosaltres en teniem de congeladesde l’any passat, però aviat ja en venen de fresques!)# – 300g de mongeta tendra perona (també la teniem congelada d’aquest estiu)# – Gairebé mig pot de conserva de tomàquet natural# – 2,5l aprox. de brou vegetal# – Sal i oli# – Pebre negre# – Comí (no molt, és per ajudar a contrarestar una mica les possibles flatulències que ens poguin donar la carxofa, els espigalls i el bròcoli)# – Cúrcuma# – Pebre vermell dolç

0 Comments

Envia el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Entrades relacionades

UNTABLE DE RAVANETS I POMA

UNTABLE DE RAVANETS I POMA

Abans de deixar que algo se faci malbé, dona-li la volta! Ens van sobrar molts manats de ravanets del mercat (de vegades els càlculs no surten) i no teniem prou boques per tants! Així que, a

CREMA DE XIRIVIA

CREMA DE XIRIVIA

Simplement… Boníssima! Molt aromàtica, de gust intens i deliciós…

XUCRUT DE COL LOMBARDA I DE COL RISSADA

XUCRUT DE COL LOMBARDA I DE COL RISSADA

Col fermentada. Aliment ric en vitamines A, B1, B2 i un elevat contingut en vitamina C. Excel·lent aliment probiòtic, essencial en la regeneració de la flora intestinal. I moltes cosetes més