QUICHE DE BRÒQUIL AMB CREMA DE PASTANAGUES I PORROS

ag. 10, 2021 | Receptes | 0 comentaris

Ingredients

PER LA QUICHE# 1 massa brisa fresca (la pots preparar a casa)# 400 ml de nata vegetal al gust, per exemple de civada# 250 g de bròquil# 2 pastanagues# 2 porros# 6 cullerades de llevat de cervesa en flocs# 4g d’alga agar agar en pols# Panses# Ametlles# 1 culleradeta de comí en pols# Pebre negre acabat de moldre# 1 cullerada d’oli d’oliva# 1 culleradeta de cúrcuma# 1 cullerada de suc de llimona# Sal d’herbes# # PER LA MASSA BRISA# 175g de farina (noltros hem emprat farina integral d’espelta)# 90g de margarina o oli (millor de girasol perque el gust no sigui tant intens, però si és d’oliva també queda molt bona)# 2 cullerades de llet vegetal# sal# una miqueta de sucre si voleu.

PER LA QUICHE
– Escalfar el forn a 220 º C.
– Estendre la massa sobre un motlle apte per al forn cobert amb paper vegetal i punxar la superfície de la massa i les vores amb una for

Preparació

PER LA QUICHE
– Escalfar el forn a 220 º C.
– Estendre la massa sobre un motlle apte per al forn cobert amb paper vegetal i punxar la superfície de la massa i les vores amb una forquilla.
– Quan el forn estigui calent introduir la massa a la part del mig i deixar que es cuini durant 3-4 minuts o fins que comenci a agafar color però sense estar totalment cuita. Retirar la massa del forn deixant aquest encès i reservar.
– Mentrestant, coure al vapor durant 20 minuts el bròquil separat en brots, les pastanagues pelades i tallades a trossos grans i els porros nets i tallats també en trossos grans.
– En una cassola petita barrejar la nata amb l’agar i deixar-la coure 1-2 minuts remenant sovint.
– Barrejar en el got de la batedora la nata amb l’agar i la resta dels ingredients de la recepta excepte el bròquil cuit i la fruita seca i batre fins obtenir una crema homogènia.
– Repartir el bròquil i els fruits sec s sobre la massa, cobrir amb la crema anterior i introduir el quiche a la part mitjana del forn deixant que es cuini a 190 º C durant 15 minuts aproximadament.
– Retirar el quiche del forn i deixar refredar a temperatura ambient perquè l’alga qualli.

PER LA MASSA BRISA
Afegir a un bol la farina i la margarina o oli, i l’anem incorporant tallant amb dos ganivets fins que sembli molla de pa. Llavors afegim la llet vegetal i amb les mans formem una pilota, sense pastar massa.
Preferiblement emboliquem la massa en film i la deixem reposar a la nevera entre mitja hora i dues hores.
Amb un rodet l’estirem fins que tengui uns 4mm de gruix com a màxim (més prima si és per fer cassoletes petites). Tallem la massa del tamany que volguem (podem uitlitzar un plat, un got… per ajudar a tallar, depèn del tamany que volguem).
Es folra el motlle i es forneja farcit de la massa que volguem uns 15-18minuts a uns 200ºC (forn a dalt i a baix). Si hem de fer una tarta gran la podem tapar i forneja 5 minuts abans de farcir-la, la farcim i continuem la cocció.

Ingredients

PER LA QUICHE# 1 massa brisa fresca (la pots preparar a casa)# 400 ml de nata vegetal al gust, per exemple de civada# 250 g de bròquil# 2 pastanagues# 2 porros# 6 cullerades de llevat de cervesa en flocs# 4g d’alga agar agar en pols# Panses# Ametlles# 1 culleradeta de comí en pols# Pebre negre acabat de moldre# 1 cullerada d’oli d’oliva# 1 culleradeta de cúrcuma# 1 cullerada de suc de llimona# Sal d’herbes# # PER LA MASSA BRISA# 175g de farina (noltros hem emprat farina integral d’espelta)# 90g de margarina o oli (millor de girasol perque el gust no sigui tant intens, però si és d’oliva també queda molt bona)# 2 cullerades de llet vegetal# sal# una miqueta de sucre si voleu.

0 Comments

Envia el teu comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Entrades relacionades

HUMMUS DE REMOLATXA AMB CRUDITÉS

HUMMUS DE REMOLATXA AMB CRUDITÉS

Tens un sopar, tothom ha de dur alguna cosa, t’has quedat adormida i has fet la migdiada del segle i no tens temps per salvar l’errada… Com que no?! Sempre estàs a temps de fer alguna cosa

UNTABLE DE RAVANETS I POMA

UNTABLE DE RAVANETS I POMA

Abans de deixar que algo se faci malbé, dona-li la volta! Ens van sobrar molts manats de ravanets del mercat (de vegades els càlculs no surten) i no teniem prou boques per tants! Així que, a

CREMA DE XIRIVIA

CREMA DE XIRIVIA

Simplement… Boníssima! Molt aromàtica, de gust intens i deliciós…